Despre bullying în rândul copiilor
Dragi părinți, violența în școală în rândul elevilor din păcate este un fenomen din ce în ce mai des întâlnit, dar care poate fi prevenit. Noi credem că un om informat este și protejat respectiv venim cu unele informații importante pentru Dvs. Deci, formele de violență între copii sunt: fizică – lovituri, deteriorarea lucrurilor personale; psihologică – insulte, etichetări, umilire, intimidare; sexuală – constrângere, hărțuire, abuz.
De cele mai multe ori are de suferit atât copilul împotriva căruia este îndreptat comportamentul agresiv cât și copilul care manifestă comportanemt agresiv. Consecințele pentru copiii supuși violenței sunt: răspundere cu violență la violență, imposibilitatea de a cere ajutor, dificultăți în mediul social (creșterea timidității, izolare socială), dereglări ale somnului, scăderea motivației de a învăța, riscul săvârșirii unui act de suicid. Copiii care inițiază agresiunea au înclinare în dezvoltarea unui comportament deviant, predispunere la producerea unei infracțiuni, posibilă exmatriculare din instituția de învățământ.
Psihologii de la Serviciul Telefonul Copilului au analizat apelurile recepționate în care se vorbea despre bullying și vin cu unele recomandări despre cum să vă simțiți încrezuți în asemenea situații.
- Manifestați comportament afectiv și prietenos față de copilul Dvs.
- Comunicați cu copilul despre dorințele și necesitățile lui.
- Ajutați copilul ca să se incadreze în colectivul de elevi.
Serviciul Telefonul Copilul este alături de Dvs. Sunați la numărul scurt 116 111 pentru a primi suportul necesar!