Siguranța este în mâinile tale!

Vacanţa mult aşteptată!

În sfârşit a venit vacanţa de vară o perioadă magică şi mult aşteptată de toți copiii. Vacanţa reprezintă o perioadă de recreere, odihnă și distracții, care începe odată cu sfârșitul anului de studii, adică sau finisat lecțiile, învăţatul și grijile pentru note, temele pe acasă, teste şi proiecte. Cel mai cald anotimp al anului ne oferă timp  pentru o vacanță lungă, frumoasă cu aventuri memorabile, călătorii, odihna, experiențe şi cunoştinţe noi.  Pentru cei care îşi aleg să petreacă  vacanţa la o tabăra de vară pentru prima dată, acolo ați putea face noi cunoștințe, să legați frumoase prietenii, să descoperiți noi talente care erau ascunse până acum în voi. Tot la o tabără de vară aveți posibilitatea să fiți mai independenți, să creșteți încrederea în sine, să dați dovadă de cultură și responsabilitate, iar noi vă asigurăm că amintirile și impresiile vor fi de neuitat.

Am adunat câteva recomandări pentru tine, astfel încât vacanța de vară să fie una impresionantă și reușită:

1. Selectează tabăra de vară împreună cu părinţii, sugestiile trebuie să vină atât din partea ta cât și a părinților. Ar fi bine să aduceți argumente pro sau contra unei sau altei destinații. Pentru asta analizaţi următoarele momente:

- Cum vrei să-ți petreci vacanța? Ce activități ţi-ai propus pentru această perioadă? Sunt multe tabere de vară care au diferite activități specifice, informează-te ce tabără şi ce plan de activităţi îşi propune să realizeze.

- Numărul și vârsta copiilor care vor fi în tabără? Te îndemnăm să alegi destinația unde sunt copii de vârsta ta, semeni de ai tăi, numai buni să devină complici la cele mai frumoase amintiri!

2. Colectează haine și obiecte personale - este bine să ai puțin mai mult decât pare necesar. În tabără, îmbrăcămintea se poate murdări sau deteriora (rupe), deci având o haină de rezervă te vei simți mai confortabil. Unele lucruri suplimentare pot fi necesare pentru spectacolele pe scenă, sport, excursii.

3. Ar fi bine ca lucrurile interzise în tabără să rămână acasă, iar o listă cu obiectele care nu e cazul să le ai cu tine în tabără o poţi concretiza de la personalul taberei de odihnă.

4. Regulile ne urmăresc pe noi chiar și în zonele de odihnă, astfel odată ajuns la tabără este bine să:

  • Comunici , comunicarea face minuni,  comunică cu liderul grupului tău și nemijlocit cu semenii din grup.
  • Implică-te și manifestă interes față de activitățile planificate.
  • Respectă pe cei din jur, acest lucru te va ajuta să-ți faci prieteni noi.
  • Încearcă să ocolești conflictele cu alți copii, sau dacă deja acestea sunt de inevitat, încearcă să rezolvi neînțelegerea pe cale pașnică. Dacă îţi este greu să depăşeţi o situaţie conflictuală, suntem la distanţă de un sunet.

Noi îţi dorim să ai o vacanță cât mai memorabilă, iar în cazul în care ai nevoie să discutăm despre careva dificultăți întâlnite în locul unde te odihneşti, sună la numărul 116 111, Telefonul Copilului serviciu gratuit și confidențial, 24/7, anonim.