Dragi copii,
Deseori primim de la voi apeluri, în care ne vorbiți despre unele eșecuri, insuccese sau momente de ghinion care vi s-au întâmplat. Cu mare atenție Telefonul Copilului vă ascultă și încearcă să vă fie de folos în aceste situații mai puțin plăcute.
Numim ca fiind un „eșec”, acel moment sau acea întâmplare în care ați trecut prin emoții negative, prin dezamăgiri, prin clipe în care v-ați simțit triști, rușinați sau disperați. De cele mai deseori ne descrieți situații care fie au avut loc la școală (atunci când poezia a fost recitată în alt mod decât acela pe care ți l-ai propus), fie discutăm despre o neînțelegere care a avut loc în cercul de prieteni (în urma căreia ai rămas dezamăgit de amicul în care aveai mare încredere), fie în familie a avut loc un conflict (după care te-ai simțit zdrobit și confuz), ori a fost să fie un eșec în activitățile extrașcolare în care ești implicat (muzică, dans, sport de exemplu), sau ceva nu a mers cum ți-ai dorit în hobby-ul pe care-l practici.
În astfel de situații și în multe altele, noi, consilierii de la Telefonul Copilului, pentru început te încurajăm „Capul sus!” și, prin mulțimea de emoții și trăiri negative pe care le simți acum, să lași zâmbetul să apară pe fața ta. Iar fiind cu capul sus, caută un nou scop, un nou început, un gând mai bun și putere cu care să realizezi alte performanțe, care, cu siguranță, te vor ajuta să treci mai ușor peste momentele de eșec. Ne-am inspirat din situațiile mai puțin plăcute despre care discutăm cu voi la telefon și din răspunsurile la întrebările: „Ce să fac mai departe?”, „Cine sunt eu acum?”, „Cum să trec peste această situație?”, „De ce prietenii trădează ori ne dezamăgesc?” sau „Cum să procedez în așa momente?” și am formulat câteva sfaturi pentru voi, în versiunea unor reguli.
Telefonul Copilului 116111 este disponibil gratuit, 24/24, pentru a analiza împreună situația dificilă prin care treci. Noi îți asigurăm confidențialitate și anonimat.