Sfaturi pentru părinți

10 Metode de educaţie constructive.

A creşte şi a educa un copil este o întreagă artă, de-aceea noi cu drag vă oferim un şir de metode de educaţie constructivă, care ar permite copilului Dvs. să crească în armonie.

1. Aratăți-i afecţiunea pe care o aveţi faţă de copil cât de des posibil. Nu vă fie frică că-l veţi răsfăţa. Astfel îi veţi demonstra cât de important este pentru Dvs.

2. Fii alături de copil, atunci când trăieşte emoţii intense, cărora nu le poate face faţă. În asemenea situaţii are cel mai mult nevoie de Dvs.

3. Lăudaţi copilul. Laudele consolidează comportamentul pozitiv, iar copilul va repeta acest comportament cu plăcere.

4. Stabiliţi reguli şi limite simple. Fiţi consecvenți în respectarea şi executarea acestora.

5. Prin propriul comportament fiţi un exemplu pentru copil. De felul în care vă comportați Dvs în mare măsură depinde cum se va comporta copilul DVS .,deoarece sunteţi primul exemplu pe care îl urmează.

6. Observaţi fiecare schimbare pozitivă în comportamentul copilului apreciaţi efortul pe care l-a depus.

7.Ignoraţi comportamentul pe care nu-l acceptaţi, îndeosebi dacă copilul Dvs. are mai puţin de 3 ani.

8. Spuneţi ce simţiţi în raport cu comportamentul negativ al copilului, ce consecinţe are acesta pentru Dvs. Datorită acestui fapt copilul va şti de ce nu vreţi ca el să repete acest comportament.

9. Folosiţi simţul umorului pentru a prelua controlul asupra situaţiei. Zâmbetul este cea mai bună metodă de detensionare a unei situaţii.

10. Permiteţi copilului să înţeleagă consecinţele comportamentului său. Îndemnaţi-l să luaţi decizii împreună. La fel ca şi Dvs., copilul are nevoie să simtă că poate influenţa anumite lucruri, iar Dvs, ţineţi cont de opinia lui. 

Dacă sunteţi adult şi...

…cunoaşteţi copii ale căror drepturi sunt încălcate?
... cunoaşteţi cazuri despre abuz, neglijare sau discriminarea copiilor?
...aveţi nevoie de consultaţie psihologică pentru un dialog eficient cu copilul?

116 111 

Skype: TelefonulcopiluluiMoldova116 111
24/24. Gratuit. Confidenţial şi anonim