Siguranța este în mâinile tale!

Pe scurt, dar important!

Dragii noștri,

Dat fiind faptul că tehnologiile informaționale se dezvoltă cu o rapiditate nemaipomenită, iar computerul, tableta sau telefonul au devenit pentru voi instrumente necesare și utile și, uneori, comunicând cu prietenii în mediul virtual se mai întâmplă să aveți situații neplăcute, am hotărât să scriem astăzi despre cyberbullying, sau, altfel spus, hărțuirea în mediul online.

Selfie, selfie, selfie!!!!

Dragi copii,

O bună majoritate dintre voi aveţi un cont de socializare, unde vă place să comunicaţi cu prietenii, să vă împărtăşiţi gândurile şi să vă faceţi publice pozele.

O ultimă tendinţă a lumii virtuale au devenit acele poze selfie, pe care le faceţi cu atâta uşurinţă şi le plasaţi imediat pentru a fi apreciate de prieteni, dar şi de persoane pe care, probabil, nu le cunoaşteţi deloc.

La părerea voastră, a face poze selfie şi a le plasa este un lucru normal, pe care îl fac chiar şi adulţii. Aveţi dreptate, dar întrebarea noastră ar fi:  De ce faceţi aceasta şi cum vă simţiţi atunci, când pozele voastre frumoase adună un anumit număr de like-uri?

Cineva din voi va răspunde că aceste poze sunt apreciate de prietenii şi admiratorii de pe facebook, odnoklassniki şi instagram. Altcineva va afirma că like-urile îl fac să se simtă admirat şi foarte cool.

Telefonul copilului este mereu alături de tine.

Telefonul Copilului mereu poate fi alături atunci când ai nevoie de un sfat sau ajutor. De -aceea, îți propunem câteva sfaturi care îți pot fi utile în diferite situații. 

E bine ca părinții să știe unde ești, cu cine ești și ce faci!

  • Vrei să rămâi pe noapte la un prieten? Cere permisiunea părinţilor !
  • Dacă ai decis să te întîlneşti cu o persoană necunoscută, numaidecît anunţă pe cineva despre asta sau invită un prieten/o prietenă să meargă cu tine.
  • Atunci când eşti singur pe stradă, stai în zonele luminate !
  • Mergi prin zonele unde sunt mulţi oameni!
  • Traversează strada doar la semafor, pe culoarea verde sau pe la trecerea de pietoni!
  • Dacă simţi ca cineva te urmăreşte, gaseşte un loc sigur (un magazin, o farmacie...) şi cere ajutor unei persoane mature